Contacta'ns

L’Àrea Maternoinfantil de l’Hospital de Mollet ha convocat novament aquest concurs que arriba enguany a la seva sisena edició totalment consolidat i amb molt bona acceptació per part de pares i mares. Hi poden optar aquelles fotografies de nadons nascuts a l’Hospital de Mollet des d’octubre de 2016 a setembre de 2017.

 

L’objectiu del certamen és sensibilitzar sobre els avantatges de l’alletament matern i com a element insubstituïble i promoure les recomanacions de l’OMS i l’Associació Espanyola de Pediatria de Lactància Materna.

 

El termini per enviar les fotografies finalitza el 20 de setembre.

 

Bases del concurs

 

La fotografia del cartell correspon al primer premi de l’anterior edició

Fotografia guanyadora del Concurs sobre Medi Ambient de l'FSM

DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT

 

La companya Aurora del Aguila Matas ha resultat la persona guanyadora del Concurs de Fotografia Digital sobre Medi Ambient que convoca l’FSM obert als i les professionals que treballen a la institució amb una fotografia titulada Reflexes, realitzada a Sri Lanka.

 

La imatge guanyadora s’ubicarà al passadís d’Admissions juntament amb les fotografies guardonades en anteriors edicions. Així mateix, la fotografia serà el cartell anunciador de la propera edició l’any vinent.

 

El premi es convoca en el marc de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient el 5 de juny, jornada en la qual es va instal·lar com cada any una taula informativa destinada tant a la ciutadania com a professionals sobre diferents aspectes relacionats amb el medi ambient com el reciclatge de residus, l’eficiència energètica, l’estalvi d’aigua, entre molts d’altres.

Divendres 2 de juny, de 10 a 13 hores.- Jornada de donaciˇ de sang a l'Hospital de Mollet

Divendres 2 de juny, durant el matí de 10 a 13h, l’Hospital de Mollet acollirà una campanya de donació de sang organitzada pel Banc de Sang i Teixits i l’Associació de Donants de Sang del Vallès Oriental. A l’igual que en les anteriors edicions, el punt de donació s’establirà a la planta baixa a l’àrea de davant de l’Auditori.

 

Convidem tant a professionals com a tota la ciutadania a participar de la campanya!!

Els i les joves de Mollet mostren targeta vermella a les persones fumadores dins de l'Órea sense fum a l'Hospital de Mollet

  • La Fundació Sanitària Mollet organitza xerrades i tallers per a més de 200 estudiants de Mollet
  • L’Hospital de Mollet i l’Hospital Sociosanitari han acollit taules informatives i de sensibilització contra el tabac

 

En motiu de la celebració avui del Dia Mundial Sense Tabac, el Comitè Promotor d’Hospital Sense Fum de la Fundació Sanitària Mollet ha organitzat una nova edició de tallers i xerrades-debat dedicats especialment als joves d’escoles de Mollet, activitats en les quals han participat més de 200 joves d’escoles de Mollet.

 

Una d’aquestes activitats ha consistit en recórrer el perímetre de l’Hospital de Mollet pintat en verd que assenyala la zona sense fum i mostrar targeta vermella a aquelles persones que fumaven dins d’aquesta zona, així com aplaudir a les que ho feien fora del perímetre.

 

Altres activitats han consistit en conèixer els ingredients d’una cigarreta per veure’n els efectes nocius per a la salut i participar en un debat en el qual han estat protagonistes descobrint entre tots i totes els desavantatges de fumar.

 

Així mateix, s’ha instal·lat una taula amb material informatiu i de sensibilització per a la ciutadania a l’Hospital de Mollet amb manualitats per obsequiar realitzades per les persones residents de les residències Santa Rosa, La Vinyota i Pedra Serrada de Parets.

 

Hospital Sociosanitari

 

L’Hospital Sociosanitari també ha acollit una taula informativa i les persones usuàries de l’Hospital de Dia han realitzat diferents objectes relacionats amb el tabac.

 

També s’ha realitzat una xerrada sobre els orígens del tabac, la situació actual del consum de tabac i els efectes sobre la salut.

DIA NACIONAL DE LA NUTRICIÓ-MOLLET CIUTAT EUROPEA DE L’ESPORT

 

Amb el lema Camina per tu, camina per Gallecs, les tres institucions coorganitzen enguany la Caminada per aquest entorn natural en el marc de la celebració durant el 2017 de Mollet com a ciutat europea de l’esport i de la commemoració el 28 de maig del Dia Nacional de la Nutrició.

 

Si no us ho voleu perdre, podeu fer la inscripció als correus: caminada@hospitalmollet.cat i esports@molletvalles.cat o personalment amb unes butlletes que trobareu tant a l’Hospital (taulell d’Admissions) com a l’Ajuntament (recepció).

 

Data: dissabte 27 de maig

Trobada: a les 9h a la masia Can Borrell

Inici de la caminada: a les 9.30h

Recorregut: 7,5 km per Gallecs

Arribada: Hospital de Mollet

 

Adjuntem el Cartell de la Caminada.

Un total de 150 alumnes de batxillerat dels cinc instituts de secundària de Mollet (Escola Sant Gervasi, Institut Aiguaviva, Institut Gallecs, Institut Mollet, Institut Vicenç Plantada) van participar aquest dimarts en la quarta edició d’una xerrada de formació sobre terminologia adreçada a estudiants i professors, organitzada conjuntament pel Consorci per a la Normalització Lingüística i l’Hospital de Mollet, i que enguany va centrar-se en ciència i llengua, sota el títol de Què en sabeu, dels termes de la ciència?

 

La xerrada va anar a càrrec de  la terminòloga i cap de projectes de l'àmbit biomèdic del TERMCAT, Maria Antònia Julià, la qual va exposar en què consisteix la terminologia i va mostrar els recursos terminològics que es poden trobar al web del TERMCAT i a la xarxa per resoldre els dubtes dels estudiants i fer servir els termes adequats.

 

Per exemple: Podem dir clàusules sòl? En català diem geiser? Tenim alternativa catalana al manlleu data scientist?

 

Com a novetat, en l’edició d’aquest any es van suggerir als i les alumnes unes activitats prèvies de preparació de la xerrada, amb un component significatiu de ludificació.

 

Us adjuntem el Llistat de termes proposats per l'alumnat al concurs.

 

L'Hospital de Mollet senyalitza tot el seu perÝmetre com una Órea sense fum

En el marc de la Xarxa d’Hospitals sense Fum, a la qual l’FSM pertany, l’Hospital de Mollet ha senyalitzat tot el seu perímetre clarament amb una franja verda i senyals de prohibició de tabac per mantenir un espai sense fum i més saludable en tot l’entorn del centre.

 

A més de la senyalització, s’han habilitat cendrers a les papereres ubicades fora d’aquest perímetre per tal que les persones fumadores hi puguin dipositar les seves burilles.

 

L’FSM té el ferm compromís de contribuir a un entorn saludable, dins i forma del seus centres.

Calendaris solidaris per al 2017 amb ilĚlustracions d'artterÓpia fetes per les persones usuÓries de La Vinyota

La botiga Somnis de l'Hospital de Mollet disposa de calendaris solidaris per al 2017 realitzats amb il·lustracions d’artteràpia fetes per les persones usuàries de la Residència i Centre de Dia La Vinyota. Si en voleu tenir un i hi voleu col·laborar, podeu fer-ho en l’horari de 9 a 13.30 i de 15 a 18h, de dilluns a divendres.

 

La botiga és en un espai cedit per la Fundació Sanitària Mollet al Taller Alborada en el marc d’una iniciativa per afavorir la reinserció laboral per a persones amb discapacitat.

Celebraciˇ del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

L’Auditori ha acollit avui l’acte del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat que ha reunit persones usuàries dels diferents dispositius de Mollet. L’acte, obert a la ciutadania, ha consistit en la lectura del manifest i l’estrena de l’audiovisual que s’ha realitzat amb motiu d’aquesta celebració.

 

La Fundació Sanitària Mollet, que gestiona la Residència i Centre de Dia la Vinyota i en tant que membre de la Taula Municipal de Discapacitats de Mollet, participa cada any en el programa d’activitats que s’organitza per commemorar aquest data.

El Servei CatalÓ de la Salut premia l'experiŔncia innovadora de participaciˇ ciutadana de la Fundaciˇ SanitÓria Mollet

D’entre més de 450 experiències innovadores enviades per professionals de tot Catalunya al voltant dels quatre eixos prioritaris de transformació del sistema de salut -la intervenció comunitària i intersectorial, la salut mental, els serveis en xarxa i la participació dels professionals i de la Ciutadania-, el Servei Català de la Salut n’ha escollit i premiat 6, entre les quals l’experiència aportada per la Fundació Sanitària Mollet en relació a la participació ciutadana, concretament la creació del Consell de Participació Ciutadana com a òrgan consultor de la Fundació.

 

El premi s'ha lliurat avui en l’acte central celebrat a Barcelona en motiu de la celebració dels 25 anys de creació del Servei Català de la Salut de mans del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el conseller de Salut, Antoni Comín. Han rebut el reconeixmeent en representació de l’FSM el president del Patronat de la institució, Martí Fabré, i el director general, el Dr. Jaume Duran.