Contacta'ns

Vols participar a un estudi de Fase III sobre una nova vacuna contra la COVID-19?

El promotor HIPRA està buscant persones voluntàries que hagin rebut una o dues dosis d’alguna de les següents vacunes autoritzades: Comirnaty (Pfizer), Spikevax (Moderna), Vaxevria (AstraZeneca), Janssen (Janssen) o combinades, contra la COVID-19 com a mínim fa 3 mesos, per a estudiar una nova vacuna en investigació que s’està desenvolupant contra la COVID-19. Si fa un mes o més que has passat la COVID-19, pots participar igualment a l’estudi.

Les persones voluntàries rebran una dosis de reforç de la nova vacuna en investigació i se’ls hi farà un seguiment per conèixer la seguretat i la seva resposta (immunitat).

L’inici de l’assaig ja està autoritzat per l’Agencia Española del Medicamento y Productos Sanitarios (AEMPS). Et contactarem per explicar-te la Fase amb detall.

Si t’interessa contacte amb: Hospital de Mollet · vacunescovid@fsm.cat

O omple el formulari que trobaràs en aquest enllaç

L'Hospital de Mollet inicia la licitaciˇ de les obres d'UrgŔncies

Les empreses interessades disposaran d’un mes i mig per presentar la valoració econòmica i memòries per la seva adjudicació.

Aquesta setmana s’ha obert la licitació del concurs per redactar i executar les obres d’ampliació de les urgències del centre molletà. El projecte vol donar resposta a l’augment de la població de referència, l’increment de demandes especialitzades d’atenció urgent i les noves necessitats sorgides durant la pandèmia de la COVID-19.

Les empreses interessades disposaran fins el proper dia 18 d’octubre per presentar l’oferta que es valorarà i s’adjudicarà un cop analitzada tota la informació. Es preveu un termini d’11 mesos per la realització de les obres de reforma i ampliació, amb l’objectiu que les noves urgències es posin en marxa a finals del 2022.

Totes aquelles empreses que vulguin participar-hi poden sol·licitar-ho a través del correu electrònic o.sotos@fsm.cat.

 

Sobre l’ampliació d’Urgències

L’ampliació, una obra que licita la Fundació Sanitària Mollet amb el suport del Servei Català de la Salut, dotarà al Servei d’Urgències de quasi 500m2 més, passant de 1.000m2 a 1.500m2 de superfície total construïda i permetrà sectoritzar i diferenciar els diferents processos d’urgències. Així mateix, els nous espais augmentaran quasi un 30% el nombre de punts d’atenció, 10 punts més que els actuals i incorporaran un servei d’imatge diagnòstica dins de la pròpia unitat per agilitzar els processos.

Disposar d’aquesta acreditació significa que l’FSM compleix amb els més elevats estàndards internacionals de qualitat i seguretat del pacient i fa visible el compromís de tots els professionals per la millora continua dels seus processos i serveis. Vetllem per ser una organització que redueix el risc per garantir la seguretat del pacient amb la mirada posada en acabar essent una organització 0 defectes”, explica el Dr. Joan Maria Ferrer, director de Qualitat, Docència i Recerca.

 

La Joint Commission International és una de les auditories més exhaustives i el principal organisme acreditatiu de millora de la qualitat de l’assistència sanitària i la seguretat del pacient a tot el món. L’acreditació avalua diferents àrees i processos com els objectius internacionals de seguretat del pacient, l’avaluació de l’atenció dels pacients, l’anestèsia, l’atenció quirúrgica, la gestió del medicament, l’educació del pacient i la família, el control i prevenció d’infeccions, la gestió d’instal·lacions i la formació i qualificació dels professionals, entre d’altres.

 

Per l’FSM, la qualitat és un procés de millora contínua amb la mirada posada sempre en les nostres persones ateses i en els nostres professionals”, explica el Dr. Jaume Duran, director general de l’FSM. Al llarg dels últims 18 mesos i després d’un intens anàlisi, l’FSM va posar en marxa un programa de millora en 10 eixos i 40 projectes de diferents àmbits, dels quals van destacar la seguretat del medicament amb la implementació d’armaris automàtics de dispensació a les diferents unitats d’hospitalització i semicrítics; la monitorització de l’equip de prevenció i control de la infecció; el Pla de Contingència en resposta a la pandèmia; la gestió del dolor dins del centre, i la estandardització de procediments i protocols.

 

Com a professionals estem molt orgullosos d’aquest reconeixement que dona valor a la feina d’excel·lència de tots els equips professionals en la millora dels serveis als nostres ciutadans”, finalitza la Dr. Joan Maria Ferrer.

 

10 anys d’evolució de la qualitat assistencial


Aquest darrer reconeixement es suma a l’esforç realitzat des de fa 10 anys per la millora continua de la qualitat assistencial que ha estat repetidament reconeguda per diferents estàndards i organismes com l’EFQM 500+, la ISO 45001 de Seguretat i Salut en el Treball, la ISO 50001 de gestió energètica, la ISO 14001 de gestió ambiental, la IQNet SR10 de Responsabilitat Social i les ISO 9001 de Qualitat del laboratori i de les residències. Aquestes acreditacions evidencien el compromís institucional amb la qualitat i la seguretat del pacient.

La JCI és el principal organisme mundial d’acreditació de qualitat i seguretat de pacient


El segell determina que l’FSM segueix els més elevats i estrictes estàndards de qualitat assistencial i seguretat de pacient a nivell mundial.


La Fundació Sanitària Mollet ha obtingut el Gold Seal of ApprovalTM d’acreditació hospitalària de la Joint Commission International, l’acreditació de qualitat i seguretat de pacient referent a nivell mundial. El Comitè Acreditador de Chicago va fer arribar ahir l’informe definitiu d’aprovació després d’una setmana d’intensa auditoria interna durant la qual l’entitat es va sotmetre a l’auditoria de 1.200 estàndards de qualitat i seguretat en els quals van participar professionals i persones ateses i es van revisar tots els processos.


L’Hospital de Mollet i l’Hospital Sociosanitari de Mollet es converteixen respectivament en el primer hospital general de servei públic i el primer centre sociosanitari en rebre aquesta acreditació a CatalunyEn global, és el quart hospital acreditat a Catalunya, després de Centro Médico Teknon, l'Hospital CIMA i l'Institut Guttmann.

Vols ser resident a l'Hospital de Mollet

 

Fes clic aquí i t'informe / Haz clic y te informamos


 

Som a les portes de poder disposar d’una vacuna que desitgem efectiva, tal i com ho indiquen
tots els estudis internacionals, però també som a les portes d’un nou període crític pel que fa
al possible col·lapse del sistema sanitari del nostre territori i de tot el país. Evitar aquesta
situació és a mans de tots. Dels professionals de la salut i, sobretot, de cadascun de nosaltres
com a individus i com a societat.
Mantenir la distància de seguretat, dur la mascareta posada i fer higiene de mans de manera
continuada ha estat una de les grans mesures de prevenció, però la més important, aquests
dies, ha de ser mantenir la distància social amb les persones amb qui no convivim
habitualment.
Només d’aquesta manera evitarem més contagis i farem que els serveis d’urgències i
hospitalaris puguin atendre de manera eficaç a aquells que ho necessitin. Per fer front a
aquesta pandèmia tots i totes som necessaris. Els professionals sanitaris ens sabem
imprescindibles per poder tenir cura de les persones malaltes, però com a ciutadans i
ciutadanes és imprescindible que entenguem que frenar l’evolució de la pandèmia és
responsabilitat de tots.
Ajudeu-nos a fer que ningú celebri les sobretaules de les Festes de Nadal a l’Hospital.

 

Som a les portes de poder disposar d’una vacuna que desitgem efectiva, tal i com ho indiquentots els estudis internacionals, però també som a les portes d’un nou període crític pel que faal possible col·lapse del sistema sanitari del nostre territori i de tot el país. Evitar aquestasituació és a mans de tots.

 

Dels professionals de la salut i, sobretot, de cadascun de nosaltrescom a individus i com a societat.Mantenir la distància de seguretat, dur la mascareta posada i fer higiene de mans de maneracontinuada ha estat una de les grans mesures de prevenció, però la més important, aquestsdies, ha de ser mantenir la distància social amb les persones amb qui no convivimhabitualment.Només d’aquesta manera evitarem més contagis i farem que els serveis d’urgències ihospitalaris puguin atendre de manera eficaç a aquells que ho necessitin.

 

Per fer front aaquesta pandèmia tots i totes som necessaris. Els professionals sanitaris ens sabemimprescindibles per poder tenir cura de les persones malaltes, però com a ciutadans iciutadanes és imprescindible que entenguem que frenar l’evolució de la pandèmia ésresponsabilitat de tots.

 

Ajudeu-nos a fer que ningú celebri les sobretaules de les Festes de Nadal a l’Hospital.

MANIFEST CONJUNT DE LES ENTITATS SANITÀRIES DEL VALLÈS ORIENTAL

 

Des de les entitats sanitàries que prestem servei a la comarca del Vallès Oriental ens sumem almanifest que han fet els nostres companys de Mútua de Terrassa, Consorci Sanitari deTerrassa i Parc Taulí de Sabadell, i fem una crida als nostres conciutadans i conciutadanesperquè ens ajudin a que ningú hagi de fer la sobretaula de Nadal a l’Hospital.

Aquest any, donat l'actual situació provocada pel COVID19, es realitzarà en dos quiròfans de Cirurgia General del nostre Hospital en grups reduïts de dues persones per quiròfan i equips de protecció individuals adequats per tal d’evitar incidències.

 

En aquest curs acudiran per veure i implementar la tècnica quirúrgica cirurgians de l’Hospital de Viladecans, Hospital Dos de Maig de Barcelona, Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti), i Hospital Mútua de Terrassa.

 

El dia assenyalat (19 de novembre de 2020) tindrà horari des de les 8.00 fins a les 15.00 hores.

 

Adjuntem el programa de la jornada.

Veure arxiu associat a la notÝcia Descarregar l'arxiu

Com cada any el Servei de Cirurgia de l'Hospital de Mollet ha organitzat unes Jornades de cirurgia laparoscòpica en el tractament de l'hèrnia inguinal, previstes pel dijous 19 de novembre de 2020, en la que realitzarem una xerrada sobre la tècnica i unes intervencions en directe als quiròfans de l'hospital, amb la invitació de professionals quirúrgics dedicats a paret abdominal de diversos Hospitals de Catalunya.

Aquest any, la Dra. Cristina Iniesta, coordinadora de l’Aliança C17, ha posat en valor els avenços del treball col·laboratiu en xarxa dels serveis de suport assistencial, com la interoperabilitat dels sistemes d’informació, el diagnòstic per la imatge, la farmàcia, el laboratori i l’anatomia patològica i els beneficis que aporten en els pacients i en els professionals.

 

La taula central ha estat moderada per la Dra. Sabina Molina, directora assistencial mèdica de l’Hospital de Mollet, i ha comptat amb un portaveu de cada àrea de suport  C-17 representant els professionals referents de cada centre. A la mateixa s’ha destacat:

 • la integració dels processos assistencials mitjançant la plataforma IS3.
 • la creació de la plataforma web C-17, que en una primera fase compartirà informació, protocols i assaigs clínic oberts de farmàcia
 • la consolidació del Centre de Diagnòstic per la Imatge (HCB) com a suport assistencial i tecnològic de referència en imatge de la xarxa
 • l’activació de la coordinació entre els serveis d’anatomia patològica i el circuit per fer l’estudi de biomarcadors moleculars del càncer de pulmó pels pacients d’Osona i Vallès Oriental.

 

La jornada ha comptat també amb la presència del Dr. Ramón Maria Nogués, catedràtic de l’UAB en genètica de poblacions humanes. En la seva intervenció amb títol “Treball en xarxa, una experiència neural” estableix un interessant paral·lelisme entre el comportament de les xarxes neuronals i de les xarxes socials i de treball.

 

La Sra. Rita Casas, directora regional de Roche Farma, ha presentat el IV Premi Roche Farma al projecte d’innovació que contribuirà a assolir els reptes de l’aliança. El projecte mereixedor del premi, liderat per la Dra. Inma Mendez, ha estat “Implementació d’un sistema digital que permeti mantenir el diagnòstic anatomopatològic expert durant la pandèmia Covid19 en tot l’entorn de la C-17”.

 

Per acabar, el director general de la Fundació Sanitària Mollet, el Dr. Jaume Duran ha destacat que “l’Aliança Estratègica C-17 és una xarxa complexa, amb molta plasticitat i una alta capacitat d’aprendre i innovar, una xarxa que té per objectiu posar el pacient com a protagonista del sistema”.

 

L’aliança estratègica C17

El 13 d’abril de 2015 es va subscriure el conveni marc de col·laboració entre l’Hospital Clínic de Barcelona, el Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Sanitària Mollet, la Fundació Asil Hospital de Granollers i la Fundació Hospital de Sant Celoni amb l’objecte d’establir una aliança estratègica en matèria de gestió assistencial de la salut, amb una població de referència aproximada d’un milió i mig de persones.

 

La xarxa s’orienta a la ciutadania i als professionals per oferir l’atenció més adequada en el servei més idoni. D’aquesta manera se sumen coneixement, recursos humans i tecnològics, cercant eficiències i aprofitant el potencial de treballar plegats.

 

Aquest conveni compta amb el suport institucional del Servei Català de la Salut, que en el seu Pla d’acció compta amb la línia 11, dedicada a alinear les organitzacions als objectius del sistema sanitari, amb el foment d’aliances estratègiques que assegurin una visió territorial de conjunt i l’escalabilitat en la prestació de serveis sanitaris.

Avancem en el treball en xarxa dels serveis de suport assistencial de l’Aliança Estratègica C17.

 

Avui s’ha celebrat online la IV Jornada d’Innovació de l’Aliança Estratègica d’Atenció Especialitzada C-17, inaugurada per l’alcalde de Mollet del Vallès, el Sr. Josep Monràs, i durant la qual s’ha entregat el premi Roche Farma. La jornada d’Innovació de la C-17 és una trobada anual per compartir els avenços i les propostes del model col·laboratiu que està desplegant l’aliança integrada per l’Hospital Universitari de Vic (Osona), l’Hospital General de Granollers, l’Hospital de Mollet, Hospital de Sant Celoni (Vallès Oriental)  i l’Hospital Clínic (Barcelona).

Us presentem els guanyadors de la XII Ediciˇ del Concurs Literari pel Dia de la Salut mental

Sota el lema "Salut Mental Accessible i de Qualitat", avui us presentem els guanyadors del nostre Concurs literari en motiu del dia Mundial de la Salut Mental, en la que participen professionals interns, usuaris de salut mental i la comunitat en general.

Són quatre relats molt diferents: poètics, narratius, amb diàlegs... Però tots ells tenen una cosa en comú: ens toquen l'ànima.

Des d'aquí volem donar les gràcies a tots els participants, que han fet molt díficil al jurat escollir els guanyadors.

Felicitats a tots els guanyadors per tan merescut galardó!

 

 

1r. premi: Réquiem per l'àvia i per tots els avis que han mort sols.

Autora: Ariana Cornet Cortada


2n. premi: Vint-i-cinc aniversari.

Autor: Franc Guinart i Palet


3r. premi: En la cabeza.

Autora:Analia Isabel Kozur


Menció especial: Las personas que elegimos.

Autora: Mercedes Díaz Uceda

El Dr. Francisco Muñoz, cap del Servei de Medicina Interna i de l’Àrea Mèdica de l’Hospital de Mollet, exercirà de Cap d’estudis dels nous residents, i la Dra. Meritxell Salvadó, mèdica adjunta de Medicina Interna, serà la coordinadora docent del programa. ”El nostre objectiu és ajudar a formar-los en aquells valors, habilitats i actituds que necessiten els metges de famílies: visió global, ull clínic i terapèutic, empatia, integralitat, proximitat...”, especifica el Dr. Muñoz.

 

Aquesta serà la primera promoció de residents que es formarà a l’Hospital de Mollet després que el 2019 fos acreditat pel Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social com a centre de formació especialitzada i com a Dispositiu hospitalari de la Unidad Docente Multidisciplinar de Atención Familiar y Comunitaria.

 

Rebre residents ha estat el següent pas natural d’un centre que fa anys que demostra una alta vocació docent com a hospital universitari de la UB en les especialitats de medicina, infermeria, farmàcia i psicologia. El passat 2019 vam rebre més de 400 alumnes de diferents disciplines, especialitats i titulacions. El nostre objectiu és anar incorporant any a any altres professionals mèdics i infermers en formació”, explica el Dr. Joan Maria Ferrer, director de Qualitat, Docència i Recerca.

 

Els residents rotaran entre l’atenció primària i l’atenció hospitalària. Concretament a l’hospital es formaran en les especialitats d’urgències, medicina interna, nefrologia, geriatria, dermatologia, ginecologia i obstetrícia, psiquiatria, pediatria, pneumologia, endocrinologia, reumatologia, neurologia, otorinolaringologia i cardiologia.

Avui, l’Hospital de Mollet rep per primera vegada dos residents MIR de l’especialitat de Medicina Familiar i Comunitària que realitzaran part de la seva formació al centre sanitari al llarg dels pròxims quatre anys.

Participa en el IX Concurs de Fotografia de LactÓncia Materna!

 

En motiu de la Setmana Mundial de la Lactància Materna 2020, us animem a participar al IX Concurs Fotogràfic de Lactància Materna que organitzem a l'Hospital de Mollet.
Sota el lema "Donem suport la lactància" donarem suport a la naturalitat de la lactància materna.

En el PDF adjunt, trobareu les bases del concurs en català i castellà per a més informació!
Esperem les vostres fotografies amb moltíssima il·lusió!
Equip d'Atenció a la Dona de l'Hospital de Mollet  

 
Veure arxiu associat a la notÝcia Descarregar l'arxiu

 

Iniciem la XII Edició del nostre Concurs Literari pel Dia de la Salut mental sota el lema "Salut Mental Accessible i de Qualitat" en la que participen professionals interns, usuaris de salut mental i la comunitat en general.

 

Ja podeu enviar el vostre relat breu, poesia, conte, article d'opinió o experiència abans del proper divendres 2 d'octubre, amb una extensió màxima de dues pàgines. 

 

Els relats premiats es faràn públics a través de la Ràdio Mollet el proper 9 d'octubre de 2020. 

 

Adjuntem més informació en el PDF adjunt. 

 

Animeu-vos!

QUÈ HE DE SABER I FER ABANS DE LA MEVA INTERVENCIÓ:

 • Seguir les normes de prevenció de manera estricta les dues setmanes abans de la intervenció (distància social, ús de mascaretes i rentat de mans) i evitar tots aquells esdeveniments i contactes on no es puguin seguir aquestes mesures.
 • Avisar en cas de presentar símptomes relacionats amb Covid19: en cas d'aparició d'algun tipus de símptoma com tos, febre, dificultat respiratòria, diarrea o vòmits avisi per telèfon a programació quirúrgica 93 563 61 09.

PROCÉS I NORMES DURANT L'INGRÉS I EL POSTOPERATORI QUE HA DE SEGUIR EL PACIENT

 • Ha de portar mascareta quirúrgica nova, que cobreixi nas i boca. Intenti no tocar-se la cara, manipular la mascareta amb les mans i no se la retiri.
 • Es realitzarà una higiene de mans a la seva arribada a Admissions i li tornarem a fer una altra higiene de mans a l'Àrea quirúrgica. Durant l'ingrés a planta i durant el postoperatori es continuaran realitzant higienes de mans de forma freqüent.
 • Si esternuda o tus, fer-ho sobre un mocador d'un sol ús o en la seva absència sobre l'interior de el colze i seguidament faci una higiene de mans. El mocador es tirarà en un recipient adequat.
 • Els objectes personals s'han de guardar a l'armari o bossa i treure només quan van a ser utilitzats per tal de deixar les superfícies lliures.
 • Ha d'informar al personal sanitari si presenta qualsevol símptoma relacionats amb infecció COVID-19.

VISITES I ACOMPANYANTS

 • Només es permetrà un acompanyant per pacient i sempre la mateixa persona.
 • L'acompanyant no ha de presentar cap símptoma relacionat amb Covid19 (tos, febre, mal a l'empassar, pèrdua d'olfacte / gust) i preferentment no ser població de risc.
 • Ha de portar sempre la mascareta quirúrgica.
 • S’ha de fer una higiene de mans abans d'entrar i al sortir de l'habitació,
 • S'ha de mantenir la distància de seguretat entre acompanyant i pacient. En cas que no sigui possible, s'haurà de realitzar una higiene de mans abans i després de cada contacte.
 • En cas que l'acompanyant presenti símptomes després de la seva visita, haurà de notificar immediatament als professionals sanitaris VIA TELÈFON.

EN CAS QUE S’ANUL·LI LA INTERVENCIÓ


La seva intervenció podrà ser suspesa per motius de seguretat en cas que la situació epidemiològica canviï i sempre segons les recomanacions de les autoritats sanitàries. En aquest cas, se li avisaria i es tornaria a reprogramar quan la situació ho permeti.

El moment actual epidemiològic permet realitzar una activitat quirúrgica amb seguretat però és important conèixer algunes normes i procediments necessaris en aquest període.

 

El proper 4 d'octubre, de 10 a 12h, tindrà lloc a l'Auditori de l'Hospital de Mollet la jornada sobre lactància materna i l'acte de lliurament dels premis del VIII Concurs fotogràfic, organitzats per l'Àrea Maternoinfantil de l’Hospital de Mollet. La jornada és oberta a tothom i el programa inclou presentacions i taules rodones sobre temes actuals relacionats amb l'alletament.

Us recordem que el termini per presentar fotografies al Concurs finalitza el 30 de setembre. Encara sou a temps de participar-hi!!

 

Bases del concurs

Programa de la Jornada

La imatge és la fotografia guanyadora del Concurs 2018

 
Veure arxiu associat a la notÝcia Descarregar l'arxiu

Compartim unes recomanacions bàsiques per fer front a l’onada de calor d’aquests dies.

L’objectiu és especialment minimitzar els efectes negatius de les onades de calor sobre la salut de la població de Catalunya, especialment dels grups més vulnerables: gent gran (sobretot els més grans de 75 anys), nadons, persones amb discapacitats físiques o psíquiques que tenen limitada la seva autocura, persones amb malalties cròniques, persones fràgils que viuen soles, persones amb condicions socials precàries, pacients amb medicacions que actuen sobre el sistema nerviós central, persones que realitzen una activitat física intensa o aquelles que han de romandre o fer activitat física a l’aire lliure (incloses les activitats laborals), entre altres.

 

 
Veure arxiu associat a la notÝcia Descarregar l'arxiu

La Fundació Sanitària Mollet s’ha adherit aquest dijous a aquesta celebració ubicant a la Rambla d’Usuaris un estand informatiu amb material de sensibilització i d’informació sobre la importància del reciclatge dels residus, de l’aprofitament de l’aigua i de molts altres ítems sobre sostenibilitat.

El missatge d’aquest Dia Mundial del Medi Ambient és:

Sense contaminació de l’Aire. Una crida a l’acció amb la qual ajudar a combatre un greu problema que afecta a milions de persones a tot el món.

Us adjuntem una PRESENTACIÓ de mesures a l’FSM sobre sostenibilitat.

Ajuda’ns a millorar!
Promoció de la salut
Dia Mundial de la Salut Mental
8 d'octubre
Segueix-nos a: